Reklama

Oliwki wyjąć,osączyć i posiekać drobno,twarożek wypakować,czosnek zmiażdżyć.Zmiksować blenderem.

Składniki:

3 pudełka serków wiejskich lub "Bieluch",
40 g.oliwek zielonych lub czarnych,
4 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy z oliwek lub innej,
pieprz biały,
sok z połówki świeżej cytryny bez pestek.

Kroki przygotowania:

1.Oliwki wyjąć ze słoika,osączyć i zważyć na wadze kuchennej,po czym posiekać drobno.Ząbki czosnku zmiażdżyć praską.
2.Serki przełożyć łyżką do średniego garnka,dodać posiekanych oliwek,zmiażdżone ząbki czosnku,sok
z cytryny,oliwy z oliwek,pieprzu białego.Zmiksować blenderem.Schłodzić.
3.Przełożyć do średniej salaterki i podawać do pieczywa.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama