Reklama

Rukola nie musi być jedynie dodatkiem do dania głównego czy składnikiem sałatki. Świetnie sprawdzi się jako baza do pysznej pasty kanapkowej.

Składniki:

3 łyżki pestek słonecznika
10 dag rukoli
3 ząbki czosnku
15 dag miksu do smarowania pieczywa, najlepiej z dodatkiem oliwy
łyżeczka musztardy
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
sól, pieprz

Kroki przygotowania:

Pestki słonecznika prażymy do zrumienienia na suchej patelni, siekamy.
Oczyszczoną z ogonków rukolę siekamy. Czosnek siekamy.
Wymienione składniki mieszamy dokładnie z miękkim miksem do smarowania, musztardą, skórką oraz solą i pieprzem.
Podajemy do smarowania pieczywa – solo albo jako bazę do kanapek, pod inne składniki.
Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 6/2016

Reklama

Porady:

Zobacz przepis na: grillowane kanapki

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama