Reklama
Pyszne paszteciki z pasztetowej.
Składniki:
40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 cebula
pieprz ziołowy
sól
1 łyżeczka oleju
1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
kminek do posypania lub mak
Kroki przygotowania:
Pasztetową wyjąć z flaka ,rozgnieść widelcem,dodać pieprz ziołowy.
Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem,
docisnąć palcami.
Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem .
Piec w 200-220ºC około 15-20 min.
Polecam,podawać z czerwonym barszczykiem.
Smacznego.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


