Reklama

Kaczka na słodko.

Składniki:

Piersi z kaczki/ udka.
3 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
łyżka imbiru
3 łyżki oleju
sól
pieprz
majeranek
cząber
4 ząbki czosnku
garść suszonych śliwek

Kroki przygotowania:

Sos sojowy
olej
miód
przyprawy
posiekany czosnek mieszamy i smarujemy mięso.
Mięso odpowiednio umyte i osuszone nacieramy marynatą. Tak przygotowane odstawiamy na 2 godziny do zamarynowania.
Śliwki układamy razem z kaczką do pieczenia.
Kaczkę pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem przez godzinę. Co jakiś czas polewamy ją sosem
który wytworzy nam się w trakcie .
Podane z sałatką;)
Gotowe.
Smacznego.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama