Reklama
Kaczka na słodko.
Składniki:
Piersi z kaczki/ udka.
3 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
łyżka imbiru
3 łyżki oleju
sól
pieprz
majeranek
cząber
4 ząbki czosnku
garść suszonych śliwek
Kroki przygotowania:
Sos sojowy
olej
miód
przyprawy
posiekany czosnek mieszamy i smarujemy mięso.
Mięso odpowiednio umyte i osuszone nacieramy marynatą. Tak przygotowane odstawiamy na 2 godziny do zamarynowania.
Śliwki układamy razem z kaczką do pieczenia.
Kaczkę pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem przez godzinę. Co jakiś czas polewamy ją sosem
który wytworzy nam się w trakcie .
Podane z sałatką;)
Gotowe.
Smacznego.
1 z 1

pieczona_kaczka_w_miodzie1
Pieczona kaczka w miodzie
Reklama
Porady:
Zobacz też: Burger z kaczki z marynowaną czerwoną kapustą
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


