Reklama

Któż z nas nie lubi rozpływającego się w ustach, cieplutkiego camemberta? Ten pyszny pleśniowy ser zwykle podawany jest z żurawiną, jednak my zdecydowaliśmy się na zaserwowanie go z figami i miodem.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180°C. Duży ser wyjmujemy z opakowania i z powrotem wkładamy do dolnej części pudełka. 3 figi tniemy w dużą kostkę, wkładamy do miski, skrapiamy octem balsamicznym, polewamy miodem i łączymy z orzechami. Przyprawiamy solą i pieprzem.

  • krok 2

    Wykładamy mieszaninę na ser i pieczemy przez 15 min. Po wyjęciu dekorujemy ćwiartkami pozostałej figi i posypujemy listkami oregano.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2017

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama