Reklama

Pyszna przekąska na każdy rodzaj imprezy :)

Składniki:

1 kg piersi z kurczaka filet
3 cebule
pół łyżeczki pieprzu mielonego
pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
1 przecier pomidorowy mały słoiczek
ziele angielskie
liść laurowy
5 łyżek cukru
1 litr wody
1 łyżka soli
pół szklanki octu

Kroki przygotowania:

Piersi pokroić na małe kawałki lekko posolić
obtoczyć w mące
jajku i bułce tartej i usmażyć.
Zalewa:
do litra wody dodać pokrojoną w pół-talarki cebulę i resztę składników- zagotować.
mięso powkładać do słoików i zalać zalewą. Gdy ostygnie włożyć do lodówki.
Tak przygotowane piersi mogą stać w lodówce kilka miesięcy.
SMACZNEGO!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama