Piersi kurczaka w zalewie octowo-pomidorowej
Czas całkowity:
Reklama
Pyszna przekąska na każdy rodzaj imprezy :)
Składniki:
1 kg piersi z kurczaka filet
3 cebule
pół łyżeczki pieprzu mielonego
pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
1 przecier pomidorowy mały słoiczek
ziele angielskie
liść laurowy
5 łyżek cukru
1 litr wody
1 łyżka soli
pół szklanki octu
Kroki przygotowania:
Piersi pokroić na małe kawałki lekko posolić
obtoczyć w mące
jajku i bułce tartej i usmażyć.
Zalewa:
do litra wody dodać pokrojoną w pół-talarki cebulę i resztę składników- zagotować.
mięso powkładać do słoików i zalać zalewą. Gdy ostygnie włożyć do lodówki.
Tak przygotowane piersi mogą stać w lodówce kilka miesięcy.
SMACZNEGO!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


