Reklama

lekkie i sycące

Składniki:

2 piersi z kurczaka
2 łyżki oleju
2 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki łagodnej musztardy
2 łyżki tartej bułki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
200 g kurek lub innych grzybów
20 g masła
50 g pestek dyni
puszka kukurydzy
1 jajko
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka mąki

Kroki przygotowania:

Piersi z kurczaka przekroić w poprzek, opłukać i wytrzeć ręcznikiem papierowym. podsmażyć je następnie w rozgrzanym oleju. Wymieszać oba gatunki musztardy z bułką tartą i koncentratem po czym posmarować mięso. Sznycle podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 stopni. W tym czasie przygotować kurki, większe grzyby pokroić. Grzyby podsmażyć na maśle. Pestki dyni podsmażyć na patelni bez dodawania tłuszczu i przełożyć do grzybów. Osączyć kukurydzę i wymieszać z jajkiem, mąką, solą i pieprzem, formować kukurydziane kotleciki. Smażyć je z obu stron. Osączyć z oleju na ręczniku papierowym. Podawać z grzybami i sznyclami. Wszystko fajnie smakuje z sałatą. Smacznego

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama