Reklama

Sycąca zupa fasolowa może być jeszcze smaczniejsza! Dla fanów ostrych smaków polecamy pikantną zupę fasolową - za sprawą chorizo i wędzonej papryki zupa fasolowa uzyska wyjątkowy smak!

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Obrany czosnek drobno siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie piórka. Papryki oczyszczone z pestek i białych błon tniemy w paski. Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kiełbasę tniemy w plasterki.

  • krok 2

    W garnku z grubym dnem rozgrzewamy ok. 3 łyżek oleju. Wrzucamy czosnek, smażymy, aż lekko się zrumieni. Dokładamy cebulę, podsmażamy, aż zacznie mięknąć. Dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę, mieszając podsmażamy ok. 3 min. Następnie wkładamy papryki i plasterki kiełbasy, mieszamy, oprószamy przyprawami, podduszamy ok. 3 min.

  • krok 3

    Zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy, gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką wędzoną i majerankiem. Na koniec do zupy dodajemy osączoną z zalewy i lekko przepłukaną fasolę i mocno całość podgrzewamy, nie dopuszczając już do zagotowania.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 01/2017

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama