Reklama
Przygotowanie: 30 minut
Zapiekanie: 10 minut
Porcja: 640 kcal
Składniki:
4 gotowe spody na pizzę
40 dag mieszanego mięsa mielonego
cebula
3 pomidory
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała puszka kukurydzy (10 dag)
1–2 łyżki masła
10 dag żółtego sera, np. gouda
sól, pieprz, tymianek
Kroki przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, pokroić na plastry. Masło stopić, włożyć mielone mięso, podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i cebulę, dusić 15 minut. Dodać osączoną kukurydzę, przyprawić.
Żółty ser pokroić w paski. Spody pizzy obłożyć mięsem mielonym i serem. Ułożyć na natłuszczonej blasze, piec 10 min w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


