Reklama

Placek ten zachwalany jest przez całą moją rodzinę ja także go uwielbiam i polecam wszystkim!

Składniki:

6 jajek
18 dag cukru
1/2 łyżki kakao
6 dag mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
proszek do pieczenia
Wkładka
6 białek
20 dag cukru
12 dag kokosu
20 dag orzechów włoskich, mielonych
4 prince polo
Krem cappuccino
3 małe torebki cappuccino
Budyń
1 1/2 szklanki mleka
5 żółtek
3 łyżki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru pudru

Kroki przygotowania:

1. Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z proszkiem. Na końcu dodajemy do ciasta mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao. Wlewamy do dużej natłuszczonej blachy, pieczemy w temperaturze 180 stopni. Ciasto to przekrawamy na pół lub pieczemy z tych składników dwa ciasta.
2.Z białek ubijamy pianę. Ubijając stopniowo dodajemy po trochę cukru. Na końcu miksowania dodajemy kokosy, zmielone orzechy i cztery prince polo pokrojone w kostkę. Wszystkie te składniki mieszamy i wlewamy do natłuszczonej blachy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni.
3. 3 małe torebki cappuccino zalewamy 1/2 szklanki wrzątku .
4. Pół szklanki mleka mieszamy ze żółtkami i mąką, resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Gotujemy budyń. Studzimy. Masło lub margarynę miksujemy,i dodajemy do tego budyń. Później wlewamy po troszeczkę cappuccino.
Przełożenie ciasta:
1. Ciasto biszkoptowe
2. Połowa kremu cappuccino
3. Wkładka kokosowa
4. Druga połowa kremu cappuccino
5. Ciasto biszkoptowe
Ciasto można polać polewą czekoladową.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama