Reklama

Smaczna przekąska z kuchni arabskiej ;)

Składniki:

1 szklanka kuskusu
1 ½ szklanki wrzątku
sok i skórka starta z 1 cytryny
garść liści mięty
4 dojrzałe pomidory
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Miętę myję, osuszam i drobno siekam. Pomidory myję dokładnie, odcinam wierzchy i wybieram za pomocą łyżeczki miąższ. Kuskus wsypuję do średniej miski i zalewam wrzątkiem. Przykrywam szczelnie folią spożywcą i odstawiam na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrabniam po tym czasie widelcem. Dodaję sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nakładam kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podaję.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama