Pomidory nadziewane kuskusem
Czas całkowity:
wegańska
Reklama
Smaczna przekąska z kuchni arabskiej ;)
Składniki:
1 szklanka kuskusu
1 ½ szklanki wrzątku
sok i skórka starta z 1 cytryny
garść liści mięty
4 dojrzałe pomidory
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
Miętę myję, osuszam i drobno siekam. Pomidory myję dokładnie, odcinam wierzchy i wybieram za pomocą łyżeczki miąższ. Kuskus wsypuję do średniej miski i zalewam wrzątkiem. Przykrywam szczelnie folią spożywcą i odstawiam na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrabniam po tym czasie widelcem. Dodaję sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Nakładam kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podaję.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


