
Reklama
Pucharek z awokado
Składniki:
20 dag zblanszowanych krewetek (różowych)
2 pomidory
2 dojrzałe awokado
limonka
pęczek aromatycznych ziół (łącznie kolendry, natki pietruszki i szczypiorku)
sos:
limonka
łyzka białego rumu
łyżeczka płynnego miodu
2 łyżki oliwy
2 szczypty tartego imbiru
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
Krewetki tniemy na mniejsze kawałki.
Pomidory przecinamy na pół, wyciskamy je w dłoni, aby usunąć pestki, i kroimy w kostkę.
Awokado obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki.
Wszystkie składniki sosu łączymy na gładką emulsję.
Krewetki, pomidory i awokado mieszamy z sosem i 3/4 posiekanych ziół.
Podajemy w pękatych pucharkach udekorowane reszta ziół.
Reklama
Porady:
Zobacz też: awokado - sprawdzone przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

