Reklama

Pucharek z awokado

Składniki:

20 dag zblanszowanych krewetek (różowych)
2 pomidory
2 dojrzałe awokado
limonka
pęczek aromatycznych ziół (łącznie kolendry, natki pietruszki i szczypiorku)
sos:
limonka
łyzka białego rumu
łyżeczka płynnego miodu
2 łyżki oliwy
2 szczypty tartego imbiru
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Krewetki tniemy na mniejsze kawałki.
Pomidory przecinamy na pół, wyciskamy je w dłoni, aby usunąć pestki, i kroimy w kostkę.
Awokado obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z limonki.
Wszystkie składniki sosu łączymy na gładką emulsję.
Krewetki, pomidory i awokado mieszamy z sosem i 3/4 posiekanych ziół.
Podajemy w pękatych pucharkach udekorowane reszta ziół.

Reklama

Porady:

Zobacz też: awokado - sprawdzone przepisy

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama