Reklama

NIC DODAĆ NIC UJĄĆ

Składniki:

1/2 kg dowolnego mięsa mielonego
1-2 jajka
1/2 czerstwej bułki(namoczyć w wodzie)
1 średnia cebula
sól,pieprz
2 liście laurowe
1 mały kubeczek kwaśnej śmietany
sok z pół cytryny
1 płaska łyżka mąki pszennej
koperek (opłukać i posiekać)

Kroki przygotowania:

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,odciśniętą bułką ,jajkami ,solą i pieprzem.Na ogień wstawić garnek z wodą i liściem laurowym,zagotować.Do gotującej się wody wrzucać uformowane z mięsa mielonego kulki,przykryć pokrywką i gotować ok.30 minut.Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny , mąką i dodać do gotujących się pulpetów,chwilę pogotować i zdjąć z ognia.Podawać z ugotowanymi ziemniakami i po sypać koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama