Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym z brokułami
Szybki i smaczny obiad
Składniki:
½ kg mięsa mielonego
Przyprawa do mięsa mielonego
Kucharek
2 ząbki czosnku
Bułka zwykła
2 jajka
Brokuł
Kostka rosołowa
1 duża śmietana
3 średnie cebule
Pieprz
Majeranek
Kroki przygotowania:
Mięso, przyprawę, kucharek, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę, jajka wymieszać w misce. Przygotować mąkę i obtaczać w niej uformowane pulpety, po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pulpety wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Brokuły podgotować w kostce rosołowej. Na patelnie wlać olej i podsmażyć cebulę uprzednio pokrojoną w kostkę. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać szklankę wody wymieszaną z kostką rosołową. Doprawić do smaku. Piec ok 30 minut.
1 z 1

pulpety_zapiekane_w_sosie_smietanowym_z_brokulami
Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym z brokułami


