Reklama

Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji

Składniki:

15 dag masła
15 dag masa krówkowa
3 łyżki słodkiego mleka
2 łyżki płynnego miodu
30 dag płatków migdałowych
Bita śmietana I
1/2l. kremówki
cukier puder do smaku
3 łyżeczki żelatyny
Bita śmietana II
1/2l. śmietany kremówki
cukier puder do smaku
3 łyżeczki żelatyny
kakao do koloru
Dodatki
paczka okrągłych biszkoptów
masa krówkowa
biszkopt z 4 jaj

Kroki przygotowania:

Upiec biszkopt i wystudzić.Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą śmietanę dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody. Wyłożyć na masę migdałową. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną oraz kakao i wyłożyć na biszkopty. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama