Reklama

"Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy

„Mój Ulubiony” Twarożek kanapkowo – sernikowy – Naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji, zachowujący najcenniejsze składniki mleka. Nie zawiera substancji konserwujących, zagęszczających i stabilizatorów. Przeznaczony do wypieków serników nie wymaga mielenia i dodatku tłuszczu.

Składniki:

Masa twarogowa:
• 1 kg twarogu z wiaderka Mój Ulubiony Wieluń
• 250 g cukru
• 3 łyżeczki cukru waniliowego
• 7 jajek
• 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
• 2 łyżki mąki pszennej
Opcjonalnie:
• skórka starta z pomarańczy
• ok. 2 garści rodzynek
• parę kropli aromatu
Dodatkowo:
• cukier puder do posypania

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie zacisnąć obręcz.

  • krok 2

    Oddzielić żółtka od białek.

  • krok 3

    W miseczce wymieszać skrobię z mąką pszenną.

  • krok 4

    W misie miksera utrzeć miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach, dodawać stopniowo po jednym żółtku.

  • krok 5

    Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser, a następnie wymieszaną mąkę. Teraz można dodać startą skórkę z pomarańczy, aromat lub rodzynki i wymieszać do połączenia).

  • krok 6

    Osobno ubić białka na sztywno i wmieszać delikatnie szpatułką do masy serowej.

  • krok 7

    Masę serową wyłożyć do tortownicy i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Zimny sernik wstawić na parę godzin do lodówki.

  • krok 8

    Sernik oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Porady:

„Mój Ulubiony”
Twarożek kanapkowo-sernikowy

„Mój Ulubiony” Twarożek kanapkowo – sernikowy – Naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji, zachowujący najcenniejsze składniki mleka. Nie zawiera substancji konserwujących, zagęszczających i stabilizatorów. Doskonały do kanapek, może stanowić podstawę do past, sosów, dipów oraz deserów.

„Mój Ulubiony” jest obecnie najlepiej sprzedającym się produktem SDM w Polsce i krajach Unii Europejskiej.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama