Reklama

Przygotowanie: 15 minut Duszenie: 20 minut Porcja: 420 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

25 dag makaronu Ravioli z borowikami Rana
SOS:
70 dag pomidorów
2 ząbki czosnku
2 łyżki mrożonego zielonego groszku
3 łyżki oliwy
100 ml bulionu warzywnego
gałązka rozmarynu
gałązka tymianku
5 dag świeżego startego parmezanu
szczypta cukru
sól, świeżo mielony pieprz

Kroki przygotowania:

Sos: pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać, zioła opłukać i posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić czosnek. Dodać zioła, pomidory, groszek, szczyptę cukru, wlać bulion, doprawić. Przykryć, dusić ok. 20 min.
Ravioli ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Polać sosem, posypać parmezanem i wymieszać.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama