Reklama
Przepis na risotto zapiekane
Składniki:
szklanka ryżu
sól
2 duże pory (tylko białe cześci) lub 2 peczki dymki
suszony rozmaryn
łyżka oleju
2–3 szklanki sosu bolonskiego
1,5 szklanki startej mozzarelli
pieprz
Kroki przygotowania:
Przepis na risotto zapiekane
Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Pory lub dymki cienko szatkujemy. Ok. łyżeczki rozmarynu podsmażamy na gorącym oleju
dorzucamy pory lub dymki i smażymy
mieszając
aż zmiękną.
Dokładamy sos boloński
ryz
przyprawiamy sola i pieprzem. Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego
posypujemy mozzarella. Zapiekamy 20 min w temp. 180°C.
Risotto gotowe.
Smacznego!
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Reklama
Porady:
Zobacz też: Risotto z groszkiem, szparagami, bobem, rukolą i kurczakiem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


