Reklama
Ozdobne ciasto!
Składniki:
4 jajka
17 dag mąki
15 dag cukru
łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 dag masy kajmakowo-kakaowej
150 ml śmietany 30%
2 łyżeczki cukru pudru
łyżeczka żelatyny
Kroki przygotowania:
1. Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia
2. Wymieszaj
3. 3/4 ciasta wylej na blachę wyłożoną papierem i rozprowadź łyżką
4. Pozostałe ciasto wymieszaj z kakao i wylej na jasne ciasto
5. Piecz 15 minut w 180 st. C
6. Ciasto przełóż na ściereczkę
7. Odklej papier, połóż go na cieście i zwiń w roladę
8. Odstaw do wystygnięcia
9. śmietanę ubij z cukrem pudremm i wymieszaj z żelatyną
10. Ciasto rozwiń, usuń papier
11. Posmaruj masą krówkową, a następnie masą śmietankową
12. Zwiń w roladę i odstaw do lodówki
Reklama
Porady:
Zobacz też: Rolada biszkoptowa z truskawkami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


