Rolada mięsna w cieście francuskim
Bardzo dobra rolada :)
Składniki:
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1/2 kg mięsa wieprzowego chudego
8 dużych pieczarek
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
1 cebula
1 łyżeczka vegety
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego kotanyi
6-7 plasterków sera mozzarella
1 łyżeczka oleju
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
żółtko do posmarowania rolady
Kroki przygotowania:
Zmielić mięso,cebulkę przesmażyć na oleju,na złoty kolor.Ciasto francuskie rozmrozić.
Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do cebuli ,dodać vegetę i dusić około 7 min.Lekko przestudzić, dodać do mielonego mięsa.
Do mięsa dodać,bułkę tartą,jajka,przyprawę do mielonego mięsa,pieprz i dobrze wyrobić farsz.
Rozmrożone ciasto,przenieść na papier do pieczenia,w razie potrzeby lekko rozwałkować.
Na ciasto wyłożyć farsz,najpierw zwinąć boki ,potem środek jak makowiec,ułożyć pokrojony ser mozzarella.Posypać lekko papryką,posmarować żółtkiem i wstawić
do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Piec około 45 min, do zrumienienia ciasta na złoty piekny kolor.
Podawać z surówką,i barszczykiem czerwonym, czystym.
Smacznego.
1 z 1

rolada_miesna_w_ciescie_francuskim
Rolada mięsna w cieście francuskim


