Reklama

Bardzo tania i bardzo prosta rolada.
Doskonała na przyjęcie tanio ale smacznie gości na święta.

Składniki:

1 szklanka cukier puder,
3 sztuki jaja,
100 ml woda,
2 łyżeczki cukier wanilinowy,
1 szklanka mąka tortowa,
2 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszek do pieczenia

Kroki przygotowania:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę
A do ubitej piany dodajemy pozostałe składniki na ciasto.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na wyłożoną foremkę papierem i posmarowanym olejem. (FOREMKA PROSTOKĄTNA)
To rozsmarowaniu równo ciasta , wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 15-17min w temperaturze 200stopni.
Po upieczeniu wykładamy biszkopt na ściereczkę i rolujemy.
Odkładamy do ostygnięcia.
Masa:
1 budyń czekoladowy
40-45g margaryny lub masła
(tu w zależności czy ktoś woli słodsze czy mniej słodkie) ja dałem około 5 łyżek cukru pudru.
500 ml mleka
A kiedy nam rolada stygnie przygotowujemy krem czyli inaczej budyń (zgodnie z informacją na opakowaniu) Po czym dodajemy masło lub margarynę i cukier.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodajemy na roladę i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Przy podaniu posypujemy roladę kakao.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama