Reklama

Upał ci nie straszny ze śmietanową roladą .

Składniki:

Składniki na 15 porcji: na dużą blachę czarną od pieca
margaryna 1 łyżka do posmarowania blaszki
6 jajek
175 g cukru
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
śmietana 30% 500 gram
galaretka truskawkowa
galaretka agrestowa
2 sztuki śmietan fix
50 g cukru pudru

Kroki przygotowania:

Ubiłam jaja z cukrem na puch . Białka ubiłam tak , że nie wypadało z miseczki .
Połączyłam razem białka i żółtka ubite.
Dodałam obydwie mąki z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszałam łopatką.
Blachę z pieca wyjęłam posmarowałam margaryną i położyłam papier do pieczenia na to wyłożyłam ciasto biszkoptowe .
Piekłam 25 minut 1 70 stopniach.
Przełożyłam upieczone ciasto na ściereczkę , ściągnęłam papier i zawinęłam je w ściereczkę .
Kiedy ostygło ciasto ubiłam śmietanę z śmietan fix.
Wyłożyłam na roladę i posypałam pokrojonym galaretkami .
Zawinęłam i wstawiłam do lodówki po godzinie można już jeść

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama