Idealne na święta i inne okazje
Składniki:
3 plastry schabu
3 kolorowe papryki
15 dag żółtego sera
natka pietruszki wg uznania
4 jajka
1 litr bulionu
żelatyna
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Kroki przygotowania:
Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać je na półmisku. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.
1 z 1

roladki_w_galarecie
Roladki w galarecie


