Reklama
Drogie ale pyszne!!!!!!!!
Składniki:
1 kg mięsa wołowego np.z udźca
25 dag boczku wędzonego
2 średnie cebule
3 jajka ugotowane na twardo
3 małe ogórki kiszone
musztarda, sól, pieprz
smalec do obsmażenia
Kroki przygotowania:
Mięso pokroić na 6 plastrów. Rozbić je delikatnie. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć: słupek boczku, połówkę ogórka, połówkę jajka i cząstkę cebuli. Zawinąć i obwiążac nitką. Obsmażyć na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Wyjąć, zdjąć nici. Powstały z duszenia sos podprawić łyżeczką mąki. Roladki polać sosem. Podawać z ziemniakami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


