Reklama

Roladki z indyka nadziewane szpinakiem, i pieczone w piekarniku. Polecam

Składniki:

- ok 600g filetu z indyka
- 1 paczka szpinaku ok 200g- może być mrożony
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka śmietany 18%
- 2 łyzki bułki tartej lub panieru
- przyprawy : wegeta , sól, pieprz i czerwona papryka

Kroki przygotowania:

Na podgrzaną patelnie dodajemy łyżke masła i 2 ząbki czosnku ( zgniecione lub drobno pokrojone) następnie dodajemy szpinak i gdy woda odparuje dodajemy łyżke śmietany i smażymy jeszcze chwilke.Gdy jest gotowy odcedzamy i jest gotowy do faszerowania jak troszke przestygnie.
Filety przyprawiamy i rozbijamy tak jak schabowe, rozsmarowujemy farszem i zawijamy roladki. Ponieważ mięso jest bardzo delikatne można je spiąć wykałaczką i wkładać do naczynia żaroodornego wczesniej wysmarowanego olejem lub masłem. Lekko posypujemy papryką i delikatnie smarujemy wierzch masłem . wystarczy posypać bułką lub gotowym panierem i gotowe
Pieczemyw temp 180 stopni przez ok 40 do 45 min
indyka możmy zastąpić kurczakiem
Życzę smacznego:D

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama