Reklama

Odmiana dla mięsa z piersi kurczaka.Soczyste mięsko,nafaszerowane szpinakiem i fetą

Składniki:

70 dag piersi z kurczaka
20 dag szpinaku
5 dag sera feta
sól,pieprz
olej do smażenie
bułka tarta i 1 jajko-panierka

Kroki przygotowania:

Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut.
Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama