
Roladki z szynki z serem i warzywami
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- marchewka: 1 szt.
- por: 1 szt.
- ogórek: 1 szt.
- czosnek: 1 ząbek
- twaróg: 100 g
- szynka konserwowa: 200 g
- kiełki: 200 g
- sól: 1 szczypta
- pieprz czarny: 1 szczypta
Sposób przygotowania
krok 1
Umytą i obraną marchewkę, białą część pora i ogórek kroimy w zapałki długości 6–8 cm. Ząbek czosnku drobno siekamy. Twaróg krowi lub kozi mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem. Niewielką jego ilość rozsmarowujemy na plastrach szynki konserwowej, na to kładziemy porcję kiełków, słupki marchewki, pora i ogórka i zwijamy w rulonik. Możemy je ewentualnie związać źdźbłami szczypiorku. Roladki z szynki podajemy od razu. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 3/2017.


