Reklama
Pyszny, typowo slaski, niedzielny obiad.
Składniki:
• 3 platy miesa wolowego na rolady
• 2 cebule
• 100 gram boczku wedzonego
• 3 ogorki kiszone
• 3 lyzeczki musztardy
• sol, pieprz, maggi
• maka pszenna
• bulion w proszku
Kroki przygotowania:
Boczek wedzony, cebule i ogorki kiszone pokroic w kostke. Mieso posolic, posmarowac musztarda. Na kazda rolade klasc pokrojony bocze, ogorek i cebule. Popieprzyc i zwijac w rolade. Pomoc sobie nitka lub szpikulcami do rolad. Mieso klasc na rozgrzany tluszcz, obrumienic z kazdej strony i nastepnie podlac goraca woda wymieszana z bulionem w proszku. Dusic pod przykryciem, az beda miekkie. Gotowe wyciagnac, a sos zagescic maka wymieszana z woda. Ja podalam z kluskami i kapusta czerwona.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


