Reklama

Przepis na rosół, który błyskawicznie stawia na nogi

Składniki:

domowy rosół
skórki z 2 cytryn
kilka plasterków imbiru
sok z 2 cytryn
miód
pieprz
chili
posiekana natka pietruszki

Kroki przygotowania:

Zagotowujemy 1/2 l domowego rosołu, wrzucamy skórki skrojone z 2 cytryn i kilka plasterków imbiru ze skórką, gotujemy ok. 15 min, żeby rosół wchłonął smak i zapach dodatków.
Wciskamy sok z obranych wcześniej cytryn, ew. dodajemy trochę miodu, przyprawiamy bardzo pikantnie pieprzem i chili, posypujemy posiekaną natką. Wypijamy tak gorący, jak damy radę.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 1/2016

Reklama

Porady:

Do rosołu można dorzucić mięso z kurczaka

Zobacz też: Trawa cytrynowa w kuchni – zastosowanie i przepisy

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama