Reklama

rosół z ziemniakami,dla tych co nie przepadają za makaronem.

Składniki:

udko z kurczaka
skrzydło z indyka
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
cebulka opiekana na ogniu
zielenina:koperek i nać pietruszki
łodyga z selera
kawałek por
listek lubczyku
PRZYPRAWY:
listek laurowy
ang.ziele
pieprz biały w ziarenkach i mielony(do smaku)
vegeta
maggi
kostka rosołowa-drobiowa
1,7Lwody

Kroki przygotowania:

mięso myjemy i wstawiamy na zimną wodę,przed zagotowaniem zbieramy(pianę)w trakcie opiekamy na ogniu cebulkę na brązowy kolor
po zagotowaniu wrzucamy warzywa i przyprawy prócz vegety i zieleniny,oraz mielonego pieprzu
gotujemy na małym ogniu(rosół ma migotać)
pod koniec gotowania dodajemy vegetę i pieprzymy do smaku
po ugotowaniu posypujemy zieleniną

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama