Rurki z krem cytrynowym i truskawkowym
Smaczne...
Składniki:
CIASTO:,
- mąka, 3 szklanki
- margaryna, 1 kostka
- śmietana, 1 szklanka
- żółtka, 2 szt.
KREM CYTRYNOWY:,
- mleko, 400 ml
- śnieżka w proszku, 2 opakowania
- woda, 400 ml
- galaretki cytrynowe, 2 opakowania
KREM TRUSKAWKOWY:,
- mleko 2%, 400 ml
- śnieżka, 2 opkowania
- wody 400 ml,
- galaretka truskawkowa, 2 opakowania
Kroki przygotowania:
1. CIASTO:Zagnieść starannie ciasto, włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, pociąć na paski szerokości 1,5 cm i nawinąć na posmarowane tłuszczem formy. Piec do złotego koloru. W temp. 180. Jeśli chcemy, to można również roztrzepać jajko na talerzu moczyć w nim rurki i obtoczyć w cukrze.
2. KREM CYTRYNOWY:Zagotowac wodę, do gotującej się wsypac galaretkę cytrynową i dobrze wymieszac. Odstawic aż lekko zastygnie. Śnieżkę ubic z mlekiem na sztywno dodac po trochę tężejącą galaretkę.Masę odstawic do lekkiego zastygnięcia następnie nadziewac rurki kreme.
3. KREM TRUSKAWKOWY:Zagotowac wodę, do gotującej się wsypac galaretkę truskawkową i dobrze wymieszac. Odstawic aż lekko zastygnie. Śnieżkę ubic z mlekiem na sztywno dodac po trochę tężejącą galaretkę.Masę odstawic do lekkiego zastygnięcia następnie nadziewac rurki kreme. Odstawic rurki do zastygnięcia masy. Przed podaniem można posypac cukrem pudrem.
1 z 1

rurki_z_krem_cytrynowym_i_truskawkowym
Rurki z krem cytrynowym i truskawkowym


