Reklama

Smaczne...

Składniki:

CIASTO:,
- mąka, 3 szklanki
- margaryna, 1 kostka
- śmietana, 1 szklanka
- żółtka, 2 szt.
KREM CYTRYNOWY:,
- mleko, 400 ml
- śnieżka w proszku, 2 opakowania
- woda, 400 ml
- galaretki cytrynowe, 2 opakowania
KREM TRUSKAWKOWY:,
- mleko 2%, 400 ml
- śnieżka, 2 opkowania
- wody 400 ml,
- galaretka truskawkowa, 2 opakowania

Kroki przygotowania:

1. CIASTO:Zagnieść starannie ciasto, włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, pociąć na paski szerokości 1,5 cm i nawinąć na posmarowane tłuszczem formy. Piec do złotego koloru. W temp. 180. Jeśli chcemy, to można również roztrzepać jajko na talerzu moczyć w nim rurki i obtoczyć w cukrze.
2. KREM CYTRYNOWY:Zagotowac wodę, do gotującej się wsypac galaretkę cytrynową i dobrze wymieszac. Odstawic aż lekko zastygnie. Śnieżkę ubic z mlekiem na sztywno dodac po trochę tężejącą galaretkę.Masę odstawic do lekkiego zastygnięcia następnie nadziewac rurki kreme.
3. KREM TRUSKAWKOWY:Zagotowac wodę, do gotującej się wsypac galaretkę truskawkową i dobrze wymieszac. Odstawic aż lekko zastygnie. Śnieżkę ubic z mlekiem na sztywno dodac po trochę tężejącą galaretkę.Masę odstawic do lekkiego zastygnięcia następnie nadziewac rurki kreme. Odstawic rurki do zastygnięcia masy. Przed podaniem można posypac cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama