Reklama

Ryba z papryką to coś przepysznego. Przygotujcie ją po bałkańsku, a zapewniamy, że po obiedzie talerze będą puste!

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Rybę myjemy, patroszymy, przecinamy na pół, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki. Cebule i czosnek obieramy, kroimy w krążki. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki. Natkę myjemy, osuszamy, kilka gałązek odkładamy, resztę siekamy.

  • krok 2

    Kostkę bulionową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, dodajemy olej, mieszamy, wlewamy do brytfanny. Rybę i warzywa układamy w brytfannie, posypujemy natką. Wstawiamy na 40 min, do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżą natką.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2017

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama