Reklama

kolejna wariacja z filetami w roli głównej

Składniki:

- 1 kg filetów z ryb
- 3 duże cebule
- 1/2l marynowanej papryki
Sos:
- 1/2 szkl wody
- 1/2 szkl oleju
- 3 łyżki dobrego ketchupu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki octu
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- płaska łyżka soli
- łyżeczka pieprzu

Kroki przygotowania:

Panierka: jajka, przyprawa delikt, czerwony pieprz – rozbij na jednolitą masę, dodaj mąkę pszenną , wymieszaj, ciasto ma być dość gęste.
Rybę obtaczaj w mące a następnie wrzuć do panierki, wymieszaj i usmaż.
Zalewa: Składniki zalewy zagotuj, dodaj do tego 3 duże cebule posiekane w kostkę, wcześniej sparzone, oraz 1/2litra papryki marynowanej również pokrojonej w kostkę.
Filety ułóż w głębszym naczyniu, wlej zalewę, odstaw na noc do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama