Reklama

W zimowe dni można zrobić z nich pizzę, a wtedy przypomną się letnie dni grzybobrania.Wyśmienite!!!

Składniki:

durszlak pokrojonych, ugotowanych grzybów (tj. 3kg świeżych pokroić w kostkę
1szkl. wody
3 łyżki octu
4 łyżki cukru
1szkl. oleju
0,5kg cebuli
0,5kg czerwonej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego (można więcej)
pieprz
sól

Kroki przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę i dusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę w kostkę i razem podusić. Następnie dodać grzyby i przecier pomidorowy, wodę, cukier, sól, pieprz, olej i podusić pół godziny. Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 25-30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama