
Sałatka na zimę – czerwona kapusta z borówkami do słoików
Sposób przygotowania
krok 1
Do przygotowania sałatki na zimę z czerwonej kapusty z borówkami przyda się wielofunkcyjna maszynka do mielenia Bosch CompactPower. Kompaktowe urządzenie z kilkoma nakładkami do mielenia, szatkowania czy przecierania produktów to sprytne rozwiązanie dla osób, które lubią różnego rodzaju przepisy w kuchni. Na przetwory idealna będzie szatkownica.
krok 2
Z kapusty usuwamy wierzchnie, zwiędłe liście. Kroimy na ćwiartki, a następnie za pomocą maszynki szatkujemy do większej miski.
krok 3
Wygodny popychacz i wysokiej jakości ostrza pozwalają w łatwy sposób uzyskać odpowiedni efekt posiekanej kapusty. Sprawnie, szybko, bez kombinowania. Kapustę zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
krok 4
Po tym czasie dodajemy borówki, mieszamy i przekładamy do wyparzonych słoików. Szczelnie zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na podstawce. Po ok. 3 dniach zlewamy powstały sok i ponownie zakręcamy. Sałatka z czerwonej kapusty i borówek po tygodniu jest już pyszna! Sprawdzi się idealnie jako surówka do drugiego dania, ale też jako dodatek do domowych, wytrawnych bowli.



