Reklama

Salami marki Serenada to dojrzewający ser z aksamitnie miękkim miąższem. Zgrabnie łączy smak polskiego, wyjątkowego mleka z najlepszymi serowarskimi recepturami z całego świata.

Składniki:

1 mała sałata lodowa (lub połówka dużej)
1 mała puszka groszku konserwowego
200 g sera Salami Serenada
100 g boczku parzonego wędzonego w plastrach
1 czerwona cebula
200 g pomidorów koktajlowych
5 jajek ugotowanych na twardo
pęczek szczypiorku
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki śmietany
sól, pieprz

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Umytą sałatę pokroić, groszek odsączyć z zalewy, ser zetrzeć na tarce (średnie oczka).

  • krok 2

    Boczek pokroić na małe kawałki, następnie podsmażyć na patelni, odłożyć na ręcznik papierowy.

  • krok 3

    Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidorki w ćwiartki, jajka w kostkę, szczypiorek posiekać.

  • krok 4

    Tak przygotowane składniki układać w dużej misce (najlepiej przezroczystej) warstwami w następującej kolejności: sałata, cebula, pomidory, groszek, jajka, szczypiorek, ser Salami, boczek.

  • krok 5

    Majonez wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem. Podawać razem z sałatką, wymieszać sałatkę z sosem tuż przed podaniem.

Porady:

Delikatny i lekko aromatyczny smak sera Salami jest idealnym uzupełnieniem zdrowego śniadania, szybkiej przekąski, a nawet – wykwintnej kolacji.
www.serenada.com.pl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama