Reklama

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, melonem i krewetkami. Całość podana w miseczce z melona. Idealna propozycja na letni lunch lub przystawkę na przyjęcie w ogrodzie.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Melon przecinamy na pół, arbuz obieramy ze skóry, usuwamy pestki, oba miąższe wycinamy w kulki albo w kostkę.

  • krok 2

    Krewetki smażymy na maśle z dodatkiem czosnku. Lekko studzimy.

  • krok 3

    Cebulę kroimy w cienkie krążki, liście mięty i bazylii siekamy. Łączymy z przygotowanymi owocami i krewetkami.

  • krok 4

    Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

  • krok 5

    Całość obficie oblewamy sosem. Podajemy w połówkach melona.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2017.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama