
Sałatka z batatami i awokado
Sałatka z batatami i awokado
Składniki:
1 duży batat
1 ząbek czosnku
100 g tofu
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka syropu z agawy lub klonowego
1 awokado
świeży szpinak
zioła do sałatek Appetita z linii Ewy Wachowicz
oliwa z oliwek
skórka z ½ limonki
Kroki przygotowania:
Tofu pokroić w kostkę
zamarynować w sosie sojowym
oleju sezamowym i syropie z agawy.
Batata umyć i obrać
pokroić w kostkę. Dusić na patelni pod przykryciem z posiekanym ząbkiem czosnku i odrobiną soli
aż zmięknie - ok. 15 minut. Pod koniec dodać zamarynowane tofu
zwiększyć ogień i smażyć ok. 2 minuty.
Awokado obrać
pokroić.
W miseczce wymieszać oliwę z oliwek z limonką i ziołami do sałatek.
Do dużej miski wsypać umyty szpinak
polać gotowym sosem i dodać bataty z tofu oraz awokado.
Posypać prażonym sezamem.
1 z 1

Appetina
Porady:
Zioła do sałatek Ewy Wachowicz dla Appetity
Latem idealnie sprawdzą się w kuchni Zioła do sałatek, skomponowane przez Ewę Wachowicz dla marki Appetia. Dodadzą smaku i aromatu barwnym, wakacyjnym sałatkom i surówkom! Mieszanka, powstała na bazie autorskiej receptury ambasadorki marki, ma w 100% naturalny skład - bez glutaminianu sodu, maltodekstryny, konserwantów, barwników i ekstraktu drożdżowego.
W linii Ewy Wachowicz dla Appetity znajdziemy także: Przyprawę do zapiekanki makaronowej, Przyprawę do kurczaka złocistą, Przyprawę do ziemniaków pieczonych z rozmarynem oraz Przyprawę do mięsa mielonego z majerankiem i czosnkiem. Dowiedz się więcej tutaj.
Więcej przepisów i stylowych inspiracji znajdziesz na www.smakistyl.pl .


