Reklama

Na śniadanie, ale i jako dodatek do obiadu - przed Wami sałatka z brokułami i rzodkiewką.

Składniki:

róża brokuła, podzielona na malutkie różyczki
2 szklanki różyczek kalafiora
szklanka mrożonego groszku
2 pęczki rzodkiewek
ogórek wąż
pęczek szczypiorku
6 jajek na twardo
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, cukier
majonez

Kroki przygotowania:

Brokuły, kalafiora i groszek blanszujemy kolejno krótko w lekko osolonym i osłodzonym wrzątku, odławiamy do miski wypełnionej wodą z lodem, następnie odcedzamy.
Mieszamy w salaterce z pociętymi w plasterki rzodkiewkami i ogórkiem, posiekanym szczypiorem i drobno pokrojonymi jajkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i majonezem.
Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama