Sałatka z kaparami i suszonymi pomidorami
Czas całkowity:
Reklama
Przygotowanie: 1/2 godziny
Porcja: 170 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
mała główka sałaty lodowej
mały słoiczek suszonych pomidorów z kaparami w oleju (lub mały słoiczek pomidorów w oleju i 2 łyżki kaparów)
4 pomidory lub pojemniczek pomidorków koktajlowych
suszone zioła prowansalskie
świeża bazylia
kula (125 g) mozzarelli
Ocet cytrynowy KAMIS
Kroki przygotowania:
■ Sałatę porwać na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w ósemki (koktajlowe – na połówki). Suszone pomidory pokroić w cienkie paski. Dodać osączone kapary, zioła prowansalskie, listki bazylii oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wymieszać. Szczelnie przykryć folią.
■ Przed podaniem delikatnie skropić octem cytrynowym i już nie mieszać.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


