Reklama
Przepis na sałatkę z ziemniaków i jabłek winnych
Składniki:
6 ugotowanych w skórce ziemniaków
2 twarde, winne jabłka
4 jajka na twardo
2 twarde kiszone ogórki
sok z cytryny
pęczek grubego szczypiorku
pęczek koperku
sól, pieprz
1/2 łyżeczki musztardy diżońskiej
4 łyżki majonezu
rzeżucha
Kroki przygotowania:
Obrane ziemniaki, jabłka i jajka oraz ogórki kroimy w kostkę, skrapiamy odrobiną soku z cytryny, dodajemy posiekany szczypiorek i koperek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, łączymy z musztardą i majonezem. Schładzamy 1 godz.(choć najlepsza jest następnego dnia).
Przed podaniem posypujemy rzeżuchą.
Reklama
Porady:
Zobacz też: sałatka z młodymi ziemniakami i wołowiną
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


