Reklama

Przepis na sałatkę z ziemniaków i jabłek winnych

Składniki:

6 ugotowanych w skórce ziemniaków
2 twarde, winne jabłka
4 jajka na twardo
2 twarde kiszone ogórki
sok z cytryny
pęczek grubego szczypiorku
pęczek koperku
sól, pieprz
1/2 łyżeczki musztardy diżońskiej
4 łyżki majonezu
rzeżucha

Kroki przygotowania:

Obrane ziemniaki, jabłka i jajka oraz ogórki kroimy w kostkę, skrapiamy odrobiną soku z cytryny, dodajemy posiekany szczypiorek i koperek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, łączymy z musztardą i majonezem. Schładzamy 1 godz.(choć najlepsza jest następnego dnia).
Przed podaniem posypujemy rzeżuchą.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama