
Salsa z mango
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- mango: 1 szt.
- ananas: 200 g
- czerwona papryka: 1 szt.
- cebula dymka: 4 szt.
- limonka: 1 szt.
- natka pietruszki: 5 gałązek
Sposób przygotowania
krok 1
Mango myjemy w zimnej wodzie, delikatnie wycieramy za pomocą ręczników papierowych, obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Ananas myjemy, obieramy, usuwamy twardy trzpień i kroimy w drobną w kostkę.

iStock krok 2
Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z nasion i drobno siekamy, białe części dymki drobno siekamy. Limonkę myjemy, przekrawamy na pół i wyciskamy sok, natkę pietruszki siekamy.

iStock krok 3
Owoce mieszamy z warzywami, skrapiamy sokiem z limonki i łączymy z posiekaną natką. Salsę mango wstawiamy na 1 godz. do lodówki.

A.Rogalski

