Reklama

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 545 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

1 kg świeżych sardynek
2 ząbki czosnku
pęczek natki
4 łyżki oliwy
sok z cytryny
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Sardynki oczyścić, umyć, osączyć, lekko posolić, włożyć do formy żaroodpornej. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać.
Połowę wymieszać z czosnkiem, oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sardynki polać marynatą i piec 30 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypać resztą natki pietruszki.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama