Reklama

Inny sposób na schab

Składniki:

1/2 kg schabu,
pół dużego kubeczka śmietany,
1 duża cebula,
pieprz czrny i ziołowy, sól, tymianek

Kroki przygotowania:

1. Schab kroimy jak na kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy chwilę (aż się zetnie) na rozgrzanym oleju). Kawałki podsmażonego schabu razem z sosem pozostałym na patelni wrzucamy do garnka.
2. Schab zalewamy śmietaną i wrzucamy pokrojną w piórka cebulę. Po 15 minutach dodajemy nie cała łyżeczkę tymianku. Dusimy aż schab będzie miękki. Doprawiamy do smaku. Podajemu z ryżem. Przepis doskonale sprawdza się z płatkami migdałowymi zamiast cebuli. Wtedy danie bardziej nadaje się na uroczysty obiad.

Reklama

Porady:

Sprawdź też przepis na schab pieczony z morelą!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama