Reklama
Inny sposób na schab
Składniki:
1/2 kg schabu,
pół dużego kubeczka śmietany,
1 duża cebula,
pieprz czrny i ziołowy, sól, tymianek
Kroki przygotowania:
1. Schab kroimy jak na kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy chwilę (aż się zetnie) na rozgrzanym oleju). Kawałki podsmażonego schabu razem z sosem pozostałym na patelni wrzucamy do garnka.
2. Schab zalewamy śmietaną i wrzucamy pokrojną w piórka cebulę. Po 15 minutach dodajemy nie cała łyżeczkę tymianku. Dusimy aż schab będzie miękki. Doprawiamy do smaku. Podajemu z ryżem. Przepis doskonale sprawdza się z płatkami migdałowymi zamiast cebuli. Wtedy danie bardziej nadaje się na uroczysty obiad.
Reklama
Porady:
Sprawdź też przepis na schab pieczony z morelą!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


