Reklama

Doskonały na obiad i na kolację.

Składniki:

1 kg schabu bez kości
pół szklanki keczupu łagodnego
pół szklanki wody
3 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
5 liści laurowych
1 łyżka ziół prowansalskich
sól morska
pieprz świeżo zmielony

Kroki przygotowania:

Schab myjemy, osuszamy i kroimy na jedno-centymetrowe plastry.
Układamy w naczyniu żaroodpornym ( w tym, w którym będziemy piec ).
Z pozostałych składników przygotowujemy zalewę: wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy plastry schabu. Wkładamy na ok. 4 godziny do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy mięso i pieczemy ok. 1,5 godziny.
W połowie czasu pieczenia odwracamy plastry mięsa na drugą stronę.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama