Reklama

Schab z glazurowanym ananasem to danie dla miłośników słodkich dań. Ananas wprowadza orzeźwiającą świeżość kontrastującą ze słonym smakiem soczystego mięsa.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170°C. Ananasy obieramy ostrym nożem. Usuwamy liście i czarne „oczka”. Mięso oprószone solą i pieprzem wkładamy do dużego naczynia i pieczemy przez 20 min w temp. 170°C.

  • krok 2

    Tłuszcz usuwamy, do naczynia dodajemy miód, sos sojowy, sezam i ananas. Obniżamy temperaturę piekarnika do 150°C i pieczemy przez kolejne 40 min, podlewając wytworzonym sosem mięso i owoce. Schab podajemy pokrojony w plastry z ananasem i ryżem ugotowanym na sypko.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama