Schab z szynką i serem (w sezamie:)
Czas całkowity:
Reklama
Smaczne, eleganckie, polecam!!!!!
Składniki:
4 grube plastry schabowego
20dag sera żółtego
15dag szynki
sól, pieprz,
sos sojowy
czosnek w proszku
PANIERKA:
mąka
2 jajka
szklanka bułki tartej
1/3 szklanki sezamu
olej do smażenia
Kroki przygotowania:
Kotlety przykryć folią rozbić tłuczkiem dość cienko (folia zapobiegnie rozerwaniu się mięsa), przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i czosnkiem.
Ser zetrzeć na grubych oczkach, szynkę w małą kosteczkę, wymieszać razem, podzielić na 4 części, ułożyć na plastrach mięsa, zawinąć, boki rozbić tłuczkiem.
.
tak przygotowanie mięso panierujemy w mące, jajku i wymieszanej z sezamem bułce tartej, smażymy na oleju i gotowe!!!
Smacznego!!!!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


