Reklama

Danie łatwe do wykonania ,syte i smaczne..

Składniki:

SKŁADNIKI:
- 2 kg ziemniaków młodych,
- 5 marchewek młodych,
- 3 -4 papryki ( kolorowe dowolnie)
- 1-2 młode cukinie,( żółta i zielona)
-3 – ząbki czosnku (nadaje świetny aromat)
- 1 – łyżka majeranku,
- sól
pieprz do smaku
przyprawa do grilla..
- 2-łużki oleju do polania wszystkiego i wymieszania,
Dodatkowo:
- 1 - kg schabu,
- 1 – kg fasolki szparagowej,

Kroki przygotowania:

Wykonanie:
Ziemniaki myjemy ,nie obieramy ze skórki .Wszystkie warzywa kroimy na dość grube kawałki
mieszamy razem
dodajemy przyprawy
czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy do całości i wszystko polewamy olejem i mieszamy. Całość wykładamy na blaszkę i do piekarnika.
Pieczemy około 1 godziny w 200stopniach..w między czasie przygotowujemy schab (pieczemy kotlety tradycyjnie
jak kto lubi). Po około godzince wszystko jest gotowe…Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie do miękkości
odcedzamy i polewamy roztopionym masłem z bułką tartą. Podajemy w osobnych naczyniach
wszyscy się częstują i obiadają…Pychota.. polecam…
SMACZNEGO!!!!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama