Reklama
Niesamowicie lekki sernik kryjący słodkie "całuski" w środku,
Składniki:
na dużą blaszkę piecową 34 x 38 cm
na biszkopt:
● 5 jajek
● 5 łyżek cukru
● 5 łyżek mąki
● 1 łyżka kakao
na masę:
● 2 opakowania ciepłych lodów (u nasz "mini" z LIDLA)
● 1 kg twarogu (z "wiaderka" lub trzykrotnie mielony)
● 3 opakowania galaretki cytrynowej
● 500 ml śmietanki kremówki 30%
do dekoracji: starta czekolada dobrej jakości
Kroki przygotowania:
Z podanych składników pieczemy biszkopt. Studzimy.
Z ciepłych lodów odcinamy spody. Lody ustawiamy na biszkopcie. Śmietankę ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w 0,75 litra wrzątku, studzimy. Twaróg mielimy. Mieszamy ze śmietaną i tężejącymi galaretkami. Wylewamy na ciasto. Oprószamy czekoladą.
1 z 1

sernik_z_caluskami
Sernik z całuskami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


