Reklama

Choć zdięcie nie bardzo przekonuje to wierzcie warta spróbowania

Składniki:

litr wywaru warzywnego
30-50 dag pieczarek
2 cebule
2 serki topione pieczarkowe
2 listki laurowe
3 ziarenka pieprzu
sól,pieprz
3 kawałki chlebka,łyżka masła ,2 ząbki czosnku

Kroki przygotowania:

Do wywaru dodajemy listki laurowe,oraz ziarenka pieprzu.Pieczarki i cebulkę kroimy ,podsmazamy,dodajemy do wywaru.Gotujemy na małym ogniu ok 30 min.Serki topione kroimy w drobną kostkę wrzucamy do zupy ,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Doprawiamy.
Masełko wkładamy do miseczki i dobrze łączymy z drobno posiekanym czosnkiem.Smarujemy z dwóch stron chleb ,podsmarzamy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama